İzleyiciler

7 Ekim 2012 Pazar

ÇAĞLA ŞİKEL İN ANLAMSIZ KOLYESİ

S.A CANLAR.BUGÜN SİZE BİRŞEY DANIŞMAK İSTİYORUM.BİLGİSİ OLAN VAR İSE BU KONUDA BENİ AYDINLATIRSA ÇOK MUTLU OLURUM.BU HAFTA İÇİ SHOW TV DE YAYINLANAN BUGÜN NE GİYSEM ADLI PROGRAMI HAFTA BOYUNCA TAKİP ETME FIRSATIM OLDU.PROGRAMIN SUNUCULARINDAN BİRİ OLAN ÇAĞLA ŞİKEL İN BOYNUNDAKİ KOLYE ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ.KOLYE ŞEKİL İTİBARİ İLE HAÇ İŞARETİNE ÇOK BENZİYORDU.AMA BİLDİĞİM KADARI İLE ÇAĞLA ŞİKEL MÜSLÜMAN DI.GÖZÜMDEN KAÇAN BİRŞEYLER Mİ VAR?BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR İSE BU KONUDA BENİ BİLGİLENDİRİRSE ÇOK MUTLU OLURUM.BELKİ DİYECEKSİNİZ Kİ SANANE BENCEDE BANANE DEĞİL. EĞER DİN DEĞİŞTİRMİŞ İSE BUNUDA EKRANLARDAN BANGIR BANGIR AFİŞE EDİYORSA BUNU ÖĞRENMEYE HAKKIM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.EĞER HAÇ DEĞİL İSE BOYNUNDAKİNİN ANLAMI MANASI NE ? AYNI KOLYEYİ ADRİANA LİMA HANIM EFENDİNİNDE BOYNUNDA GÖRDÜM  DE. NE YAPAYIM YANİ AAA.SİZİN MERAK ETTİĞİNİZ HİÇ Mİ BİRŞEY OLMADI ? SEVGİLER HEPİNİZE ; )

28 yorum:

  1. Kolye dediğine göre eşini,kendisini ve iki çocuğunu simgeliyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzey ve uzay 'ın adları...programda açıkladı....z harfi ortak oldugu için böyle bir kolye ortaya çıkmış...yani diniyle alakası yok bence...sırf isimlerden dolayı çıkmış bir kolye ;)

      Sil
    2. reklam kokan ayak bunlar...ama sı var yarın mezara girince reklamları seyrettırecekler ona hemde hiç ara vermeden ozaman hac takmayı sorarım ben ona

      Sil
  2. bende hep dikkat ediyorum üstelik ardarda bikaç gün gördüm onu benimde aklıma geldi ne iş diye? bilen varsa ben de meraktayım

    YanıtlaSil
  3. Batı taklitçiliğidir... Özentidir... Bence bu kolye onun yaşam biçimine daha uygun zaten. Neyi simgelerse simgelesin haç bu.

    YanıtlaSil
  4. Bence insanların neden hac kolye taktığını sorgulamadan önce çoğu görüşe saygı duymak ve de bazı şeyleri aşmak gerekir.Türk olmayan bir kişi ay yıldız kolye takabilir,görselini beğenebilir vb..
    Hin aramayın gençler,bu hayat hepimizin.Din dil ırk vs.. kullanılacak yegane ince noktadır insanları birbirine düşüren.Mühim olan insan olmakta yatar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. benim bildiğim çocuklarının ismi yazıyor kuzey ve uzay mıydı öle bişi..Ama bende ilk gördüğümde haç sandım..ve ayrıca illa yazdıracaksan başka bi şekilde olabilirdi ama salla gitsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarının isminde meymenet yok zaten, bu isimlerden anca bir haç çıkar görüldüğü gibi!

      Sil
  6. Bu konuda Ceren Hanım'a katılıyorum, çok güzel ifade etmiş. oturduğumuz yerden bize benzemeyeni yargılamaya kalkarsak hepimiz hepimize binlerce kulp takabiliriz, kendi hayatımıza bakıp başkalarınınkini gözetlemeyi bırakmak en doğrusu. Herkesin bir bildiği vardır, sorgulamak yargılamak asla haddimize değildir.

    YanıtlaSil
  7. walla bu post u okuyunca birtek ben değilmişim dedim farkeden ve bu ne yaa diye düşünen
    insanlar arasında din dil ırk ayrımı ki yapmıyoruz ama müslümanım diyen birinin haç şeklinde kolye takmasının da garipsenmesi anormal değil yani

    YanıtlaSil
  8. Beni hiç ilgilendirmiyor. Seni de ilgilendirmemeli. Kızını mı alacağız, oğluna kız mı vereceğiz? Velev ki böyle bir durum da olsa; her koyunun kendi bacağından asılacağını bilmiyor muyuz? Herkesin doğrusu, eğrisi, iyisi, kötüsü, beğenisi kendine. Benim dinime ters diye, insanların haç kolyesine, cadılar bayramlarına, Noel partilerine, yılbaşı eğlencelerine, Buda heykellerine, turuncu salaş kıyafetlerine karışmak için kendimizde hak bulursak; onların da havaalanlarında takkeli hacıyı didik didik aramalarını yadırgamamalıyız. Mentalite aynı görebiliyor musun? Önyargı aynı. Üstelik, Alla'a şükür bir Müslüman olarak, kıldığım kaç namazın kaç rekatının kabul olduğu konusunda derin endişelerim var. Demem o ki, önce kendimize bakalım, sonra da kendimize bakalım. Eğer bir şekilde yolumuz kesişir de bizden fikir sorarsa, o zaman Çağla'ya karışalım.
    Bir dip nor daha: Çağla Şıkel'in kolyesinin anlamsızlığından önce, "Bugün Ne Giysem" gibi içi boş bir programı izlemen anlamsız. Gerçi bu sezon hiç izlemedim, konsept aynı mı yeminle bilmiyorum. Geçtiğimiz kış bir arkadaşım bahsetmişti, merakla üç beş bakmışlığım oldu; bence hiç de anlamlı bir program değil:)) Ayrıca bu haç meselesinden önce, insanların üç kuruş parayla geçinmeye çalıştığı, moda denilen şeyin tuzu kuru bir avuç insana hitap ettiği günümüzde, giyinip süslenip kendilerine hakaret ettiren insancıklar ve onları yerden yere vuran zavallılar, dini açıdan hepimiz için daha çok zararlı.
    Olaylara bir de böyle bakmanı teklif ediyorum. Umarım ahkam kesip canını sıkmamışımdır ki niyetim bu değildir. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar objektif ve hakkaniyetli yorum yazmışsınız, hoşgörülü ve duyarlı bir yaklaşım buradan sizi tebrik ediyorum sevgilerimi gönderiyorum. Blog sahibesi de aşağıda yazdığı gibi eleştirmek yada yadırgamak amaçlı değildir zaten.
      Sevgiler...
      ebrueliacik@blogspot.com

      Sil
  9. BU KONU İLE İLGİLİ YORUM YAPAN HERKEZE GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.AMACIM KİMSEYİ YORUMLAMAK VEYA YADIRGAMAK DEĞİL.HEPİMİZİN HAYATINDA ANLAMSIZ BAZI MERAKLARI OLURYA İŞTE BENİM YAPTIĞIMDA BU.BUNUN DIŞINDA VEYA İÇİNDE ASLA VE ASLA BAŞKA BİR ART NİYET OLMAZ.SEVGİLER ;)

    YanıtlaSil
  10. bende bir art niyetının olduğunu düşünmüyorum cnm...

    nasıl çağla şıkelın boynundaki kolyeyı sorgulamak haddımız değilse senınde bu programı izlemen yada mera etmeni sorgulaman haddımız değil...

    kolyeden bi haberımhatta programdan da...

    sadece geçen yıl bırkaç kerre denk geldım(kızım izliyo bazen o yuzden)ne biçim iştir ya dünya meselesi gibi karar anı falan...hele bide diyo o olmamış bu olmamış kız ağlamaya başlayıncada "aaaa üzülme, mesela bundan sonra kırmızının üstüne mavi giymemeyı öğrendin" demiyolarmı ..ne kadar önemli bişi öğrenmiş oldu demi kız...:)))

    YanıtlaSil
  11. amaaaaan bosvern hosuna gıtmıs takmıs kadın hem de hac dgl artı ısaretı gıbı hacın altı bıraz daha uzun olmuyo mu?

    YanıtlaSil
  12. U
    KUZEY
    A
    Y
    kolye bu.şekil farlkı olabilirdi beğenip takmış ne denir

    YanıtlaSil
  13. u
    kuzey
    a
    y
    kolye bu arkadaslarrr amma fesatsınız yaaaa :/((

    YanıtlaSil
  14. haç takmış resmen birilerini simgelesin diye haçmı takılırmış

    YanıtlaSil
  15. ben fransadaa yasiyorum avrupalilar Turklere Muslumanlar heveslenip din deistirip bizim yaptiklarimizi yapacagina bizim unluler onlarin yalakasi kolesi oldu reklam icin utanc verici :/ DUnyanin sonu gelior

    YanıtlaSil
  16. simge için taktığını zannetmiyorum ben de..

    YanıtlaSil
  17. Bu zaten hac degil. Hristiyan hacinin alt kismi daha uzun oluyor. Hristiyan bir arkadasimla mevzusu gecmisti.

    Ha zaten beni hic ilgilendirmez o ayri, isterse satanist olsun.

    YanıtlaSil
  18. kadın hristiyan olabilir ne var bunda kimse yargılayamaz onu istediği dine inanmakta özgür dolyesinide takabilir

    YanıtlaSil
  19. Iyde cagla sikel de biliyo ki haca benzedigini niye takiyo? Haca benzeyen sey takilirmi oylee belkide din deyistirdi ne biliyonuz insanoglu buu ama kendine eder bize ne yaaaaaa

    YanıtlaSil
  20. demek ki kendisine göre anlanmlı

    YanıtlaSil
  21. sizene oglum hac sekilli kolye takti ise bende muslumanim ama hac yuzugu takiyorum nolmussss gavur mu oldum :) sacmalamayin dostlar is kafada kalpte biter simge ile kolye ile sununla bununla diil ;) saygilar canlar

    YanıtlaSil
  22. haç normal bir işaret değildir semboldür. bu sebeple takıldığı zaman Allah korusun insanı dinden çıkarır. Müslümanlıktan çıkar... Kendi kafamızdan yorum yapmayalım. Din konusunda yetkili kişilere soru soralım. Buyrun diyanetin alo fetva hattı 190'an arayın öğrenin.

    YanıtlaSil
  23. çok saçma hiristıyanlarami

    YanıtlaSil
  24. U
    KUZEY
    A
    Y

    Oğullarının adını yazdırmış. haç inancı ile takmadığına göre sorun yok. asıl olan inanmak iman etmektir. bu haça benzemiş ama haç değil.

    YanıtlaSil